Ревю на Scythe Slip Stream SY1225SL12H

Моделът на практика не е нов, но това не му пречи да покаже задоволителни резултати и да бъде включен в каталога на 120мм вентилатори. И тук някой ще попита защо точно този и защо на 1600 оборота? Ами защото такъв намерих. От половин година слушам за модела въртящ на 1900 оборота, но така и не успях да си закупя такъв. Навсякъде е изчерпан.


Моделът е част от серия която предлага пет различни по скорост на въртене на перката продукти.  Моделите са със скорост на въртене 500,800,1200,1600,1900 оборота в минута.

Официални технически характеристики:

Size (mm): 120x120x25 mm

Rotation Speed (RPM +/-8%): 1600

Airflow: 88.11CFM = 149 m³/h

Acoustical Noise (dB/A): 33dB

Input Current (A): 0.41A

Voltage Range (V): 12V

Моделът се предлага във пластмасова кутия с бих казал доста шарен картон предлагащ пълната информация за продукта, като закрива съпътстващите вентилатора компоненти. Моделът е направен от обикновенна пластмаса, като структурата на вентилатора е състaвeна от корпус с малък статор за увеличаване на площта през която минава въздуха и перка с девет броя лопатки въртяща се на максимум 1600 ± 8% оборота в минута.

Като стандартна окомплектовка с продукта се предлагат доста малко неща.

  1. Четири броя самонарезни винтове
  2. Преходник за включване към 12V молекс от захранването плюс отделен кабел за включване към дънната платка за отчитане на оборотите.

Донякъде съм разочарован, тъй като очаквах поне гумени връзки за монтаж към кутия. Все пак 1600 оборота не са малко и вибрациите са на лице макар и слаби. Както и да е, окомплектовката не е чак толкова важна при един вентилатор, важни са резултатите.

Моделът се включва към дънната платка посредством три пинов конктор, като регулацията става единствено по напрежение. Кабелът на продукта не е слийвнат и за мое съжаление е доста къс. Всъщност дори трябваше да променя леко тестовата постановка, тъй като се оказа, че съм унищожил всички преходници с които разполагах.

Тестовете ще се проведат по стандартния за моите тестове начин. Ще бъде монтиран и тестван при 7V/9V/12V. Ще бъдат измерени количеството въздух, което преминава за един час, и скоростта на преминаване на въздуха през вентилатора. За целта използвам регулатор на оборотите, волтметър, анемометър и специално направен стенд.

След като приключих с тестовете бяха тотално очарован от продукта. Страхотен въздушен поток комбиниран с сравнително ниско ниво на шума. Потокът при ниски и средни обороти направо разгроми всички модели които съм тествал до сега. При максимални обороти изостана леко, но не драстично.

Преставям резултатите от тестовете на Scythe Slip Stream SY1225SL12H.

Като по време на тестовете измерих следните скорости на движение на въздуха през вентилатора:

Scythe Slip Stream SY1225SL12H ми направи страхотно впечатление. Моделът представя сериозен поток при всички тестови напрежения(7V, 9V, 12V), като при 7V е почти безшумен. При 9V положението леко се променя и започва да се чува леко свистене на въздуха, докато при 12V вече се чува отчетливо. Все пак това са 1600 оборота и според мен е абсолютно нормално.

Като недостатък мога да кажа, че окомплектовката е доста слаба, и моделът не предлага регулация по PWM.

Според мен Scythe Slip Stream SY1225SL12H заслужава следната награда:

Моделът е добавен в каталога на 120 мм вентилатори.

Dobrin Krastev is the owner, reviewer and newsman of www.DVTests.com with more than 15 years' experience in personal computers, server and storage systems, UPS, peripheral devices and software. Passionate about testing and reviewing, AMD overclocking using AM3 990FXA and AMD FM2 A85X test systems and building modding projects.
2 Comments
  1. Reply Dk_vr 31.07.2010 at 9:08

    Мога ли да те помоля да използваш кирилица в коментарите. Все пак националният ни език използва кирилица.

    Иначе вентилатора за тестовете го закупих от: http://iskampc.com/scythe-slip-stream-kaze-jyuni-120-nnn-1600.html

  2. Reply Mitko 30.07.2010 at 20:15

    Moje6 li da mi kaje6 ot k1de moje da si go zema ili link 6te sam ti mnogo blagodaren ;]]]]

Leave a reply

Search