Шестото издание на 100 GHz предстои

Какво?

За 6-ти път Българска Издателска Компания организира най-старият турнир по овърклок в България – 100 GHz. През годините съумяхa да запазят духа на това предизвикателство за най-добрите компютърни ентусиасти в България и макар че поколенията овърклокъри се менят, тръпката по овърклока се предава все по-сериозно и води след себе си все повече последователи. И тази година БИК не изневери на себе си и организира 100 GHz с идеята да предостави възможността на феновете на овърклока да премерят сили или да видят до къде са стигнали другите български овърклокъри.

Кога и къде?
На 24 април се организира Шестият годишен турнир по овърклок под егидата на Българска издателска компания. 100 GHz ще приеме своите фенове и участници по време на събитието “Фестивал на Българското Образование”, провеждащо се между 22 и 24 април 2010 година на територията на Националният Дворец на Кулутурата в София. Тази година шоуто ще бъде различно, тази година шоуто ще изненада всички, тази година шоуто ще бъде незабравимо! На 24 април ще можете да се изправите срещу най-добрите български овърклокъри и така да покажете на какво сте способни в този интересен компютърен спорт. Не забравяйте, че усилията ви няма да останат напразни – наградите ще са много и разнообразни и най-добрите от вас ще бъдат изненадани приятно.

Какви са условията и правилата за участие?
От вас се изисква да притежавате компютърна система с дву-/три-/четири/шестядрен процесор, не по-слаб от 1,6 GHz и работещ на една от следните платформи:Socket939, Socket940, Socket AM2/AM2+/AM3 за платформата AMD и Socket478, Socket775, Socket 1156 и Socket 1366 за платформата Intel. Освен това ще ви трябва и видеоускорител, поддържащ DirectX 9.0. Системата трябва да притежава поне 2 GB оперативна памет. Всичко останало по хардуерната окомплектовка може да бъде по ваш вкус и преценка. Разбира се, колкото по-голям овърклок постигнете, толкова по-добри резултати ще реализирате на нашите тестове. Сравнение на производителността между стандартна и овърклокната система няма да има – ще се тества при максимални честоти и показатели на компютъра. Този път сме решили да направим нещата още по-хазартни, като сме премахнали предварителният тест за стабилност на системата.

Повече информация по правилата, допълнителни уточнения както и наградите ще намерите много скоро на  www.computers.bg

Очакваме вашите заявки за записване за участие на мейл todor@computers.bg до 18-ти април (включително). В мейла трябва да присъстват трите имена на участника, както и описание на системата, с която ще участва (пълно описане, включващо и охлаждащите елементи).

Dobrin Krastev is the owner, reviewer and newsman of www.DVTests.com with more than 15 years' experience in personal computers, server and storage systems, UPS, peripheral devices and software. Passionate about testing and reviewing, AMD overclocking using AM3 990FXA and AMD FM2 A85X test systems and building modding projects.
We will be happy to see your thoughts

Leave a reply

Search