Lian Li PC-V1020

PC-V1020 е средно размерна кутия изработена изцяло от алуминий с размери: ширина 220мм, височина 562мм и дълбочина 505мм. Съвместима е с ATX и Micro-ATX дънни платки. Теглото на кутията е 9.15кг. PC-V1020 има три версии според цветът: сив (PC-V1020A), черен (PC-V1020B) и червен (PC-1020R). Червения цвят ще идва на по-висока цена, но и с черен интериор. На предния панел могат да бъдат монтирани три 5.25″ устройства, като на единия слот е възможно поставяне на 3.5″ устройство. Във вътрешността на PC-V1020 могат да се поместят седем 3.5″ твърди дискове и един 2.5″ твърд диск или SSD. Към аксесоарите се включва и комплект, който позволява поставяне на два 2.5″ носителя на информация, на мястото на един от вътрешните 3.5″ слотове. Кутията побира видеокарти с дължина до 30.5см или 12″. За монтажът на устройствата не са нужни инструменти. На задния панел има осем вентилирани разширителни слота за PCI компоненти.

Тавата за дънната платка може да се маха за максимално улеснение на потребителите при монтажът на нови компоненти и дори за използване като стенд. Захранването се монтира на дъното на кутията с вентилаторът надолу, като е отделено от останалите компоненти посредством алуминиева преграда. По този начин и с помощта на крепежния пластмасов елемент за окабеляването се придава доста добър вид и на “най-рошавите” захранвания.

За охлаждането на PC-V1020 се грижат два 140мм вентилатора с единадесет лопатки свтещи в синьо за PC-V1020B/A и в червено за PC-V1020R, поставени на предния панел. Монтажът им е познат от други модели на марката, с леко изместване встрани и издърпване на вентилаторите.

На горния панел е монтиран стандартен изкарващ 140мм вентилатор също с единадесет лопатки.

За изкарване на топлия въздух от кутията, на задния панел е монтиран 120мм вентилатор.

Типично за Lian Li вентилаторите са обезопасени с грилове. На предния панел и на дъното на кутията има филтри против прах, които лесно се свалят за почистване. Кутията както и предната врсия е снабдена с колелца за лесно придвижване, но аз лично бих предпочел тази красота да бъде изложена на масата пред очите ми.

We will be happy to see your thoughts

Leave a reply

Search