Noctua @ Computex 2011

За момента всички нови модели от марката Noctua се представят като прототипи, но съм 100% сигурен, че съвсем скоро ще ги видим ив ценовите листи.

Тази година сме свидетели на:

Noctua Focused Flow™ 120mm Fan:

Според производителя, моделът ще предлага технология за концентриране на въздушния поток, като вентилаторът ще бъде подходящ за монтаж на кутии и охладители.Моделът ще предлага и гумени уплътнения за намаляване на вибрациите.

Нов модел процесорен охладител.

Моделът ще предлага 8 броя термопроводими тръби и около 20% по-голяма ефективност спрямо NH-D14, като моделът е съставен от 3 отделни блока с ламели за разсейване на топлината, които са направени така, че да не пречат на слотовете за рамта.

Втори нов модел процесорен охладител:

Структурата на охладителя предлага монтаж на 2 x 120mm вентилатора, като самият охладител разполага с 7 броя термопроводими тръби.

Трети нов модел процесорен охладител, който се явява базиран на NH-D14:

Моделът е замислен за работа с 140мм вентилатор с увеличен брой и нова структура на ламелите за намаляване на съпротивлението при преминаващия въздух.

Четвърти нов модел процесорен охладител, като моделът е ниско профилен:

Моделът е предназначен за miniITX или HTPC машини, като предлага 4 броя термопроводими тръби и два 120/92mmвентилатора.

Освен нов модел вентилатор и 4 броя нови охладители от фирмата представиха и нов монтажен кит за платформата Intel “Sandy Bridge E” (LGA2011):

За пореден път от Noctua ни изненадаха приятно с 5 нови продукта, които предполагам ще видим на пазара до края на годината.

Ето и едно видео от самото изложение:

 

Dobrin Krastev is the owner, reviewer and newsman of www.DVTests.com with more than 15 years' experience in personal computers, server and storage systems, UPS, peripheral devices and software. Passionate about testing and reviewing, AMD overclocking using AM3 990FXA and AMD FM2 A85X test systems and building modding projects.
We will be happy to see your thoughts

Leave a reply

Search